Hverdagen

Naturdagpleje med certifikat.
Jeg har været tilmeldt Friluftsrådet grønne mærkningsordning, Grønne spirer og Spring ud i naturen. Det betyder, at vi tilbringer en stor del af dagen udenfor i alt slags vejr både i haven og på tur.

DGI Dagplejer med certifikat.
Gennem certificeringen har jeg fået inspiration og værktøjer til at udfordre og stimulere de mindste børn gennem fysisk leg, motorik og bevægelse.
Den bedste måde, et barn kan udvikle sig på, er gennem leg. Når børn eksperimenterer, er deres motivation til at lege og bevæge sig det bærende element.

Derhjemme
Jeg er meget struktureret i hverdagen, hvor faste rutiner er en del af dagen, det giver børnene glæde og ro, når de ved hvad der skal ske.
Vi er meget udenfor i haven, hvor der er legehus, sandkasse, en masse køretøjer og rutsjebane.
I det indrettede legeværelse er der plads til leg, sang, læsning, dans, musik og til at være kreative.
Børnene bliver inddraget i hverdagens gøremål, som at rydde op, dække bord mv.
I entreen hænger der en tavle hvor der bliver skrevet op hvad vi har aftaler. Det kan være legeaftaler med andre kollegaer, bytur, musik, gymnastik mv.
Gåture
Vi går tit ture til de omkring liggende legepladser, både i regn, hvor der kan plaskes i vandpytter og i solskin med solcreme på. Vi tager også gerne bare en gåtur i det fri.
Cykelture
Jeg bruger ofte min ladcykel, så vi kan komme i skoven på opdagelse, på biblioteket, i anlægget eller på legepladser og lege. Derfor er det vigtigt at barnet har en godkendt cykelhjelm med hver dag eller liggende i sin kasse, af hensyn til eventuelle spontane ture.

Et eksempel på dag hos mig
Til de børn der kommer inden kl. 6.30 og ikke har fået morgenmad hjemmefra, vil der blive serveret morgenmad sammen med mine egne børn.
Børn der har behov for formiddagslur sover gerne mellem kl. 8-9.
Ca. kl. 9 vil der være en let anretning i form af brød, frugt og knækbrød
I løbet af formiddagen vil vi lege, synge, bevæge os, tage på tur eller være kreative. Af hensyn til spontane ture skal barnet være her senest kl. 8.30 hvis ikke andet er aftalt.
Omkring kl. 11 vil vi spise middagsmad. Det foregår enten i køkkenet, i haven eller på tur med madkasser.
Når vi har spist bliver børnene puslet og for de lidt større børn, vil vi øve selv at tage tøjet af og i at sidde på potten/toilettet. Derefter går vi på værelset og synger.
Jeg bruger blandt andet shufflebook, som børnene er rigtig glade for, de er med til at vælge sangene vi synger.
Derefter er det tid til at sove. Børnene har behov for en pause midt på dagen. Jo bedre barnet sover om dagen, jo bedre sover det om natten
Når alle børn er vågnet af sig selv, bliver der serveret frugt, brød eller knækbrød. Herefter leger vi inde eller ude til børnene skal hjem.